sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Karnevaaliaikaa ja värikkäitä pikkuleipiä

Perinteisten munkki-sima-karkeloiden lisäksi kävimme vappupäivänä Helsingin Kaupunginorkesterin Vappumatineassa, jossa solistivieraana oli Rajaton. Yksivuotiaamme jaksoi koko tunnin sylissä, keinui ja piti rytmiä yllä, ja vasta aivan viimeisellä kappaleella kaivoin rusinarasian esille. Tämä oli pikkuneidin kolmas klassinen konsertti, että näin me korkeakulttuurin harrastajat! Eipä me ehkä muuten mentäisi, ellei lasten täti olisi viulisti. Suosittelen konsertteja kaikille, monipuolisuushan on a ja o ruokavalioissakin :D


Muutama vuosi koulua vielä, äidin lakkia saa lainata siihen asti
Kuva musiikkitalosta
Konsertin lisäksi suunnitelmanamme oli suunnata kaupungille ensimmäisille kesäjätskeille, joskin sää oli kovin epävakainen. Räntää, vettä, aurinkoa, tuulta. Aikuisten pikaneuvottelun tuloksena päädyimme varman parkkipaikan toivossa Linnanmäelle.. joka oli silkkaa kidutusta lapsille! Tyhmät aikuiset, olisi pitänyt ymmärtää. "Jätskit vaan syödään, ei mennä laitteisiin". "Kesällä sitten, nyt vaan katsellaan ja nautitaan kevätpäivästä ja kierrellään". Linnanmäki huuma on siis päällä! Enpä ennen tätä päivää tiennyt, että YouTubesta löytyy satoja videoita laitteista! Nyt tiedän, ja kalenteriin onkin katsottu jo ensimmäinen huvipuistopäivä kesäkuulle.

Itse nautin täysin rinnoin pehmiksestäni, kevätilmasta, herkkukojujen tuoksuista ja ihanasta karnevaalitunnelmasta. Laitteetpa eivät edes kiinnosta, niissähän tulee vain paha olo. Pieni yksivuotias oli myös onnellinen rattaissaan mutustellen kuivaa jätskivohvelia. Ihana päivä!

 

Vapun grillivieraille kolmasluokkalaisemme leipoi pikkuteinienjasalaajustinbieberfanien Systeri-lehden reseptillä Värikkäitä pikkuleipiä. Helppo kiva resepti ensikokkailuille, sopii värikkäillä karkeilla vapun teemaan.

Värikkäät pikkuleivät

75 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 maustemitallinen suolaa
1 dl värikkäitä suklaakarkkeja

1. Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna.
2. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, suola ja suklaakarkit ja lisää taikinaan.
3. Laita leivinpaperille noin ruokalusikallisen kokoisia keksejä.
4. Paista keksejä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!