tiistai 4. maaliskuuta 2014

Tomaatti-mozzarellapiiras

Aina joskus löytää reseptin, jonka haluaa tallentaa itselleen. Tässä on yksi. 
Kinuskikissalta poimittu, siskonpojan ristiäisiin toteutettu. 


Tomaatti-mozzarellapiiras

Pohja:
200g margariinia
4dl vehnäjauhoja
1 1/2rkl vettä

Täyte:
2rkl Dijon-sinappia
1 1/2dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
250-300g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

Basilikaöljy:
1/2dl oliiviöljyä
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 tai 1 pieni valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria


Voitele halkaisijaltaan 24-26cm piirasvuoka. Nypi margariini ja jauhot taikinaksi, lisää vesi. Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min. 

Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia.

Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli esim.sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Ripottele basilikaöljy piirakan päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele basilikanlehdillä.

Mozzarella on parhaimmillaan lämpöisenä ja sulana, joten itse kasteen ajan piiras oli uunissa ottamassa uutta lämpöä ennen koristelua ja tarjoilua.


edit. Poistin selfie-kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!