sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Runebergin torttu pellillä

Lempileivokseni kaikista on ehdottomasti Runebergin torttu. Ei kaupasta tai leipomosta ostettu karvasmantelilla tai liköörillä kostutettu, vaan sopivan kotikutoisen kuiva kahvin kaveri. Juuri seuraavanlaisella reseptillä tehty. Kakkukahvit etukäteen 4-vuotiaan Runebeginpäivän kummipojan kunniaksi.

Runebergin torttu pellillä

200g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta

Koristelu:
vadelmahilloa
2-3 rkl vettä
3-5 dl tomusokeria
halutessa aavistus sitruunamehua 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille (esim 25cm x 25cm tai pienempi vuoka) ja paista 175 asteisessa uunissa n.30 min tai kunnes leivonnainen on kypsä. 

Leikkaa neliöiksi, koristele jokainen hillonokareella. Sekoita tomusokeriin nestettä sen mukaan, että seos on sopivan notkeaa valutettavaksi tai pursotettavaksi hillosilmän ympärille.

Hyvää Ruuneberiä 5.2

3 kommenttia:

  1. No nyt sain vasta vastattua haasteeseen. Hyvää runeberginpäivää. Meillä on tänä vuonna ostotortut, jollei mies ihan innostu tekemään ite. On sillä ainakin vapaapäivä, että ehtisi kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kiva, käyn paremmalla hetkellä lukemassa :D Hyvää Runebergiä sinnekin, tortut on syöty jo, tänään vuorossa Putous-hittiä Jäbän Tsufebiittejä Kinuskikissalta :) Alias muokatut mokkapalat.

      Poista
    2. http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/pullapaakari/jaban-tsufebiitit/

      Poista

Kiitos kommentistasi!