sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Hunajainen omenapiirakka

Pitääkin olla tällainen ex-tempore tyyppi. Omenapiirakan teossa taas. Kananmunia ei olekaan tarpeeksi. Maitoakaan ei ole kuin kahvimaidon verran. Sokeri loppuu kesken matkan. Leivinpaperia ei ole vieläkään ostettu. Mutta nyt meillä on vaniljakastiketta!

Ihan näistä kirjoituksistani saa kuvan, kuin meillä ei käytäisi kaupassa ollenkaan. Tai suunniteltaisi mitään etukäteen. Tuunaamalla tästäkin eteenpäin. Kolme kananmunaa saa riittää neljän sijasta, maidon tilalle laitetaan kermaa, sokerille löytyy korvike hunajasta (oi netin ihmemaa) ja onneksi joskus on hankittu kesto-leivinpaperi. 

Ennen paistoa
Hunajakuorrutus paiston jälkeen
Et voilà!
Pellillisestä jäi vielä pakkaseenkin

 Omenapiirakka
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1dl kermaa
100g margariinia sulatettuna
omenoita viipaleina
kanelia
juoksevaa hunajaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset, lopuksi kerma ja rasva. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, asettele omenaviipaleet ja ripottele pinnalle kanelia. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Valuta kuuman piirakan päälle juoksevaa hunajaa. Hunaja antaa kuivuttuaan piirakalle kauniin kiillon.


Piirakka sai hyvän vastaanoton. Tyttäremme, joka ei juurikaan syö leivonnaisia, söi kolme palaa. Samoin miehelle maistui, lisäsi vielä palautteena, että kerrankin ei ollut liian makea piirakka :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!