torstai 12. syyskuuta 2013

Duhadedä

Flunssa, mikä ihana syy sohvailla. Puolisoni sairastui aiemmin, ja pyysi tuomaan kaupasta mustaherukkamehua. Kysyin, eikö pakastimen omalta pihalta mehustettu mustaherukkamehu käy? Ei, kun kaupan kuulemma toimii paremmin. Whaaaat? :D Vaivalla keräsin herukat, mehustin äidin neuvoilla, pullotin ja pakastin, täynnä tyytyväisyyttä ja oikean Emännän tuntua. Vilkaisin pikaisesti tuoteselosteita kaupassa, mm. happamuudensäätöaine ja kaliumsorbaatti ovat lisänä. En tiedä lisätyistä aineista paljoakaan, mutta mieluummin aitoa tavaraa. Aivo-pesun paikka. Tänä päivänä olemme kaukana luonnosta, ajatellaan nyt vaikka esimerkiksi, että mainosten vatsa-jugurtit auttavat, ovat jotain ihmeellistä. Kuulin näille vatsajugurteille vaihtoehdon, lusikallinen kaalia päivässä ajaa saman asian. Se nyt näin esimerkiksi. Ennakkoluuloista huolimatta mehu maistui kuumana oikein hyvin. Oman pihan superfood!



Flunssakauden lisäksi omena-sesonki käy kuumana. Kyllästyttää. Joka tuutti työntää omenareseptejä. Keittiössä kerättyjen omenien kulho houkuttaa banaanikärpäsiä, mutta ei jatkokäsittelijää. Minulla olisi listalla muutakin tekemistä. Eilen kuitenkin sain viisi omenaa hyödynnettyä, samassa syssyssä olisi pitänyt levittää koneesta kestovaipat, muussata ja maustaa juuri keitetyt perunat ruoaksi, syöttää vauva ja ehtiä isosiskon harrastuskuskiksi. Priorisointi-oppeja otetaan vastaan. Mutta omena-kaurapaistos valmistui jälkiruoaksi kerman kera (eikö se käy ihan yhtä hyvin kuin jäätelö tai vaniljakastike, varsinkin jos sen maustaa tuhdisti vaniljasokerilla?) Ja nyt, ihana syödä flunssaisena eilistä omenaherkkua, kuin comfort-lohturuokaa parhaimmillaan :D

Jätti-annos flunssaiselle!


Omena-kaurapaistos
5-6 omenaa
100g voita
1dl sokeria
3dl kaurahiutaleita
kanelia

Kuori omenat ja leikkaa aika ohuiksi lohkoiksi. Pane lohkot voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle kanelia, sekä vähän sokeria, varsinkin jos omenat ovat vähän happoisia. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri, kauraryynit ja kanelia. Levitä seos omenalohkojen päälle. Laita uuniin 225, kunnes omenat ovat pehmeitä ja kuorrutus kauniin ruskea. Lisänä voit tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/37597/Omena%20-%20KauraPaistos/






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!